KREDIT SIYOSATINING REAL SEKTOR RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Nosirova Malika Xusniddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kredit siyosatining iqtisodiyotning real sektori rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda bank kreditlarining ishlab chiqarish, sanoat, qishloq xo‘jaligi va xizmat ko‘rsatish kabi real sektor tarmoqlarini moliyalashtirishdagi roli o‘rganiladi. Shuningdek, kredit resurslarining iqtisodiyot tarmoqlari bo‘yicha taqsimlanishi hamda ularning investitsiya faolligi, ishlab chiqarish hajmi va iqtisodiy o‘sishga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida iqtisodiy-statistik tahlil, qiyosiy tahlil va tizimli yondashuv usullaridan foydalanilgan. O‘tkazilgan tahlillar natijasida kredit siyosatining real sektor rivojlanishiga sezilarli darajada ta’sir ko‘rsatishi, ayniqsa investitsiya jarayonlarini rag‘batlantirish va ishlab chiqarish salohiyatini oshirishda muhim omil ekanligi aniqlangan. Tadqiqot natijalariga asoslanib, real sektorni kreditlash tizimini takomillashtirish hamda kredit siyosatini yanada samarali tashkil etish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.