O‘QUVCHILARI ORASIDA ONA TILI VA ADABIYOTI FANLARIGA NISBATAN QIZIQISHNI OSHIRISH - Qayumjonova Gulsevar Qudratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda ona tili va adabiyoti fanlariga nisbatan qiziqishni oshirish masalalari, uning pedagogik va psixologik jihatlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarning ona tili va adabiyotga bo‘lgan qiziqishi ularning bilish faoliyatini rivojlantirish, ma’naviy dunyoqarashini shakllantirish va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada qiziqishni oshirishning samarali metod va usullari, o‘qituvchi va maktab psixologining roli, shuningdek, o‘quvchilarning motivatsiyasi haqida so‘z boradi.