FARZAND TARBIYASIDA OILANING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Qoʻshshayeva Gulnoza Ibrohimovna; Turdieva Ra’no Jo‘raboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada farzand tarbiyasida oilaning ijtimoiy va psixologik vazifalari hamda ularning bola shaxsining shakllanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Oila jamiyatning asosiy bo‘g‘ini sifatida farzandning ma’naviy, axloqiy va ijtimoiy rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada ota-onaning farzand tarbiyasidagi mas’uliyati, oilaviy muhitning bola psixologiyasiga ta’siri va sog‘lom tarbiya jarayonining muhim jihatlari yoritilgan.