SHAXSIY XUSUSIYATLARNI DEVIANT XULQ-ATVORGA MOYILLIGI - Mamajonov Soyibjon Qahramonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu tezisda shaxsiy xususiyatlarning deviant xulq-atvorga moyilligi o’rganiladi. Psixologik tadqiqotlar natijalari shuni ko’rsatadiki, shaxsning xarakteri, temperament va boshqa psixologik xususiyatlari deviant xulq-atvorni shakllantirishda muhim rol o’ynaydi. Maqsad shaxsiy xususiyatlar va deviant xulq- atvor o’rtasidagi bog’liqlikni aniqlash, shuningdek, bu jarayonga ta’sir etuvchi omillarni o’rganishdir. Tadqiqot davomida shaxsiy xususiyatlar, masalan, agressivlik, stressga chidamlilik, ijtimoiy qo’llab-quvvatlash va o’z-o’zini boshqarish qobiliyatlari tahlil qilinadi. Ushbu ish natijalari harbiy va boshqa jamoalarda deviant xulq-atvorni kamaytirish uchun psixologik yordam va trening dasturlarini ishlab chiqishga yordam beradi.