HARBIY BO’LINMALARDA LIDERLIK USLUBLARI VA ULARNING JAMOA JIPSLIGIGA TA’SIRINING PSIXOLOGIK TA’SIRI - Haydarov Muhammadali Abilqosimovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Tezisda harbiy bo’linmalarda liderlik uslublarining jamoa jipsligiga ta’siri psixologik jihatdan tahlil qilinadi. Harbiy tashkilotlarda liderlik uslublari, ularning xodimlar o’rtasidagi munosabatlarga va jamoaviy ruhga qanday ta’sir ko’rsatishi muhim ahamiyatga ega. Maqolada avvalo, turli liderlik uslublarining tavsifi beriladi, so’ngra ularning harbiy bo’linmalarda qanday qo’llanilishi va psixologik jihatdan qanday natijalar berishi ko’rib chiqiladi. Shuningdek, jamoa jipsligi va uning harbiy vazifalarni bajarishdagi ahamiyati ham yoritiladi. Ushbu tadqiqot, harbiy liderlar uchun samarali strategiyalar ishlab chiqishda yordam berishi mumkin.