IJTIMOIY TARMOQLARDA SHAXS SHA’NI VA QADR-QIMMATINI HIMOYA QILISHNING HUQUQIY MUAMMOLARI - Turdialiyeva Sarvinoz Erkinbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlar rivojlanishi sharoitida shaxsning sha’ni, qadr-qimmati va ishchanlik obro‘sini himoya qilishning huquqiy masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, internet makonida yuzaga kelayotgan huquqbuzarliklar, yolg‘on ma’lumotlar tarqatish va kiberbulling holatlarining jamiyatga ta’siri o‘rganiladi. Maqolada shaxsiy nomus va qadr-qimmatni himoya qilishning milliy qonunchilikdagi asoslari hamda ularni takomillashtirish yo‘nalishlari yoritib berilgan. Tadqiqot natijasida ijtimoiy tarmoqlarda fuqarolarning huquqlarini samarali himoya qilishga qaratilgan ayrim taklif va tavsiyalar ilgari suriladi.