SUN’IY INTELLEKT VA UNING ZAMONAVIY JAMIYAT RIVOJLANISHIDAGI AHAMIYATI - MAXMATQULOVA NOZIMA QULMUROD QIZI; BOYMURODOVA RAYXONA ABDIVASID QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy jamiyat rivojlanishidagi o‘rni, uning turli sohalarda qo‘llanilishi hamda iqtisodiy va ijtimoiy jarayonlarga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellektning rivojlanish istiqbollari, uning inson hayotini yengillashtirishdagi ahamiyati va kelajakdagi imkoniyatlari haqida ma’lumot beriladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sun’iy intellekt texnologiyalari jamiyatning innovatsion rivojlanishida muhim omil bo‘lib xizmat qilishi aniqlangan.