“HAYOT GO‘ZAL” VA “YASHASH UCHUN MING BIR SABAB” AKSIYALARINI RESPUBLIKA MIQYOSIDA O‘TKAZILISHINING IJOBIY TOMONLARI VA PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Xamrayeva Laylo Shoyqulovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi miqyosida umumta’lim maktablarida o‘tkazib kelinayotgan “Hayot go‘zal” va “Yashash uchun ming bir sabab” aksiyalarining o‘smir yoshdagi o‘quvchilar ruhiyatiga ijobiy ta’siri tahlil qilinadi. Mazkur tadbirlarning asosiy maqsadi o‘quvchilar o‘rtasida salbiy emotsional holatlarning oldini olish va ularda hayotga bo‘lgan muhabbat hissini uyg‘otishdan iboratdir. Maqolada maktab psixologining ushbu aksiyalar doirasidagi amaliy faoliyati va qo‘llaniladigan metodikalarning samaradorligi yoritib berilgan. Respublika miqyosida amalga oshirilayotgan bu kabi psixologik profilaktika ishlari yoshlarning ijtimoiy moslashuvi va ruhiy salomatligini mustahkamlashda muhim poydevor bo‘lib xizmat qiladi. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, bunday aksiyalar o‘quvchi, ota-ona va pedagoglar o‘rtasidagi o‘zaro ishonch muhitini yanada mustahkamlaydi.