ELEKTR AVTOMOBILLARINING KELAJAGI VA ULARNING EKOLOGIYAGA TAʼSIRI - Fayzullayeva Nigora Abduqahhor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada elektr avtomobillarining rivojlanish bosqichlari, zamonaviy texnologiyalari, ekologik afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, an’anaviy ichki yonuv dvigatelli transport vositalari bilan solishtirish orqali elektr transportining kelajakdagi istiqbollari yoritiladi. Maqola ekologik muammolarni kamaytirish, atmosfera ifloslanishini oldini olish va barqaror rivojlanishni ta’minlashda elektr avtomobillarining o‘rni haqida ilmiy asoslangan xulosalarni beradi.