VOYAGA YETMAGAN BOLALAR OʻRTASIDA ICHKILIK VA ZARARLI ODATLARGA NISBATAN QARAMLIKNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Yuldasheva Go'zal Yakupbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Maqolada voyaga yetmagan bolalar orasida ichkilik, tamaki va boshqa zararli odatlarga qaramlikning oldini olish masalalari tahlil qilinadi. Bolalarni erta yoshdan sog‘lom turmush tarziga o‘rgatish, oilaviy va maktab muhitida psixologik qo‘llab- quvvatlash, profilaktik tadbirlar va pedagogik yondashuvlar ko‘rib chiqiladi.