UMUMTAʼLIM MAKTABLARIDA OʻQUVCHILARNI QIZIQISH VA QOBILIYATIGA QARAB KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHNING MUHIM PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Joʻrayeva Alfira Mahkamovna; Joʻrayeva Norbibi Hasanova; Djurayeva Zulfiya Sattorovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida o‘quvchilarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash, ularni kasb-hunarga yo‘naltirishdagi psixologik vazifalar tahlil qilinadi. O‘quvchilarning shaxsiy xususiyatlari, qiziqishlari va kasbiy moyilliklarini aniqlash usullari, psixologning roli va ularning kelajakdagi kasbiy muvaffaqiyati uchun muhimligi yoritiladi.