PROBATSIYA XIZMATINING ICHKI ISHLAR ORGANLARI SOHAVIY XIZMATLAR BILAN HAMKORLIGINING OZIGA XOS JIHATLARI - Safoyev Sardorbek O'tkir o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Probatsiya xizmatining ichki ishlar organlari va sohaviy xizmatlar bilan hamkorlik qilishi, zamonaviy jinoyatchilikka qarshi kurash, ijtimoiy profilaktika va huquqbuzarliklarning oldini olishda o‘ziga xos yondashuvlarni talab qiladi. Probatsiya xizmatining samarali faoliyat olib borishida ichki ishlar organlari va boshqa sohaviy xizmatlar bilan hamda davlat va jamoat tashkilotlari o‘rtasida doimiy va tizimli hamkorlik muhim ahamiyatga ega. Bu hamkorlik asosida jinoyat sodir etgan shaxslarning eng avvalo jamiyatga qayta moslashuvi, ularning ijtimoiy reabilitatsiya jarayonini tashkil qilish, huquqbuzarlar bilan ishlashning individual profilaktikasi va ijtimoiy yordam ko‘rsatishni tashkil etish mazkur xizmat faoliyatining asosiy ustuvor yo‘nalishlaridan sanaladi.