PROBATSIYA XIZMATINING ICHKI ISHLAR ORGANLARI HUQUQBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASI FAOLIYATI BILAN HAMKORLIKNI TASHKIL ETISH - Safoyev Sardorbek O'tkir o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Probatsiya xizmatining ichki ishlar organlari bilan hamkorlikda huquqbuzarliklar profilaktikasi faoliyatini tashkil etish eng muhim ijtimoiy va huquqiy masalalardan biri hisoblanadi. Bu jarayon davlat organlari o‘rtasidagi o‘zaro ishonch va hamkorlik prinsiplariga asoslanadi. Probatsiya xizmatining asosiy vazifasi sud tomonidan ozodlikdan mahrum qilinmagan, lekin jazoni muqobil tarzda o‘tayotgan shaxslarni ijtimoiy nazorat ostida saqlash, ularni jamiyatga ijtimoiy moslashtirish, jazoni ijro etish davrida yuritiladigan profilaktik suhbatlar, psixologik hamda ma’naviy yordam bilan ilg‘or tajriba va zamonaviy yondashuvlarni joriy etishni nazarda tutadi.