ENHANCING SPEAKING SKILLS THROUGH ROLE-PLAY AND DEBATE METHODS IN ENGLISH LANGUAGE TEACHING - Khaydarov Asal Fakhriddin qizi; Obidova Gulshod Xidirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu tezisda ingliz tilini o‘rganishda speaking ko‘nikmasini rivojlantirishda role-play va debate metodlarining samaradorligi tahlil qilinadi. Speaking kommunikativ kompetensiyaning muhim tarkibiy qismi hisoblanadi, ammo ko‘plab o‘quvchilar ishonchsizlik, lug‘at boyligining yetishmasligi va amaliyot kamligi sababli qiyinchiliklarga duch keladi. Tadqiqotda role-play metodining real hayotiy vaziyatlarni yaratishi, debate esa tanqidiy fikrlash va fikrni asoslab berish ko‘nikmalarini rivojlantirishi yoritilgan. Natijalar ushbu metodlar o‘quvchilarning ravonligi, aniqligi va o‘ziga ishonchini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.