O‘SMIRLARDA AXLOQIY QADRIYATLAR SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Sobirova Iroda Obidjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqola o‘smirlik davrida shaxsning axloqiy qadriyatlari shakllanishining o‘ziga xos ijtimoiy-psixologik jihatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. O‘smirlik davri inson hayotidagi eng murakkab bosqich bo‘lib, bu vaqtda qadriyatlar tizimi va shaxsiy identifikatsiya tubdan qayta ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda oila muhiti, tengdoshlar guruhi va zamonaviy axborot makonining o‘smir axloqiy dunyoqarashiga ko‘rsatadigan ta’siri tizimli ravishda yoritib berilgan. Muallif o‘smirlarda ijobiy axloqiy sifatlarni shakllantirishda ijtimoiy psixologiyaning metodologik yondashuvlarini va psixologik mexanizmlarini taklif etadi. Maqolaning yakunida o‘smirlar bilan ishlashda psixologik profilaktika va tarbiyaviy ishlarni samarali tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar umumlashtirilgan.