IXTISOSLASHGAN MAKTABLARDA O‘QUVCHILARNING JAMOATCHILIK FAOLLIGINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK OMILLARI - Abduraximov Abdujalil (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada ixtisoslashgan maktablarda o‘quvchilarning jamoatchilik faolligini rivojlantirishning pedagogik va psixologik omillari ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil etiladi. Jumladan, o‘quvchilarning ijtimoiy faolligini oshirishda ta’lim muhitining ahamiyati, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar, motivatsiya, ijtimoiy kompetensiyalar hamda shaxsiy qiziqishlarning o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, jamoatchilik faoliyatiga jalb etishda innovatsion pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlardan foydalanish samaradorligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, o‘quvchilarning jamoatchilik harakatlaridagi ishtiroki ularning shaxs sifatida shakllanishi, liderlik qobiliyatlari va ijtimoiy mas’uliyatini rivojlantirishda muhim omil ekani aniqlangan. Maqola yakunida mazkur yo‘nalishda samarali pedagogik yondashuvlar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.