ZAMONAVIY YOSHLAR ORASIDA MOTIVATSIYA VA HAYOTIY MAQSADLAR INQIROZI - Xoliqova Shahnozabonu Abdujamol qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy yoshlar orasida motivatsiya va hayotiy maqsadlar inqirozi muammosi psixologik va ijtimoiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot yoshlarning ichki motivatsiyasining pasayishi, hayotiy maqsadlarning noaniqligi va identifikatsiya muammolarini yoritadi. Shuningdek, muammoni bartaraf etish uchun psixologik yondashuvlar, ta’lim jarayonida motivatsiyani oshirish usullari va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari tavsiya etiladi. Maqola yoshlarning shaxsiy rivojlanishi va jamiyatdagi o‘z o‘rnini topishida motivatsiyaning ahamiyatini ko‘rsatadi.