DORI VOSITALARINING O‘ZARO TA’SIRLARI - Davronova Sayyoraxon Isroilovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Amaliy tibbiyotda bemorlarni davolashda ko‘pincha bir nechta preparat birdaniga qo‘llaniladi. Bunda ular bir-birlari bilan o‘zaro ta’sirlashishlari, birbirlarining ta’sir davomiyligini oshirishlari yoki kamaytirishlari, farmakologik samaralarini kuchaytirishlari yoki pasaytirishlari, nojo‘ya va zaharli ta’sirlarini oshirishlari yoki kamaytirishlari ehtimoli yuzaga chiqadi. Shularga asoslangan holda dori vositalarining o‘zaro ta’sirlarini quyidagicha tasniflash mumkin: