G‘ARB FALSAFASI - Haydarova Mushtariy Komiljon qizi; Abdullayev Bahodirjon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Gʻarb falsafasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va asosiy gʻoyalari tahlil qilinadi. Qadimgi Yunon falsafasidan boshlab zamonaviy falsafiy oqimlargacha boʻlgan davrlar ketma-ket yoritiladi. Sokrat, Platon, Aristotel kabi mutafakkirlarning qarashlari hamda keyingi davr faylasuflarining ilmiy merosi orqali Gʻarb falsafasining inson tafakkuri va jamiyat taraqqiyotidagi oʻrni ochib beriladi.