DETEKTIV ASARLARDA KUTILMAGAN YECHIMNING BADIIY- PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (ARTUR KONAN DOYLNING “SHERLOK XOLMSNING SARGUZASHTLARI” VA O‘LMAS UMARBEKOVNING “YOZ YOMG‘IRI” ASARI ASOSIDA) - Eshnazarova O‘g‘ilshod (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Detektiv asarlarni boshqa badiiy janrlardan ajratib turadigan o‘ziga xos jihatlaridan biri – voqealar rivojining murakkabligi, kutilmagan yechim va psixologik chuqurlik, hayotiylik bilan uyg‘unlashganligi hisoblanadi. Detektiv janr doimo o‘quvchini o‘ziga jalb etadigan, uni qahramonlar bilan birga tafakkur qilishga, topqirlik va diqqatni namoyon qilishga undaydigan badiiy janrdir. Ushbu janrda badiiy voqealar rivoji, qahramonlarning ichki kechinmalari, kutilmagan burilish va yakunda yuzaga keladigan yechim – asarning asosiy mazmunini tashkil etadi.