HARBIY XIZMATCHILARDA KASBIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Sattarov Ubaydulla Jo‘rayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada harbiy xizmatchilarda kasbiy kompetensiyalarni rivojlantirishga ta’sir etuvchi psixologik omillar tizimli tahlil qilinadi. Xususan, motivatsiya, irodaviy sifatlar, stressga chidamlilik, shaxsiy mas’uliyat va ijtimoiy-psixologik muhitning roli ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda milliy psixolog olimlarning ilmiy qarashlari asos qilib olinib, harbiy faoliyat samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi psixologik mexanizmlar ochib beriladi. Maqola natijalari harbiy ta’lim jarayonida kasbiy tayyorgarlikni takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.