IXTISOSLASHTIRILGAN MAKTABLARDA O‘QUVCHILAR JAMOATCHILIK HARAKATI Toshkent xalqaro ta’lim universite - Abduraximov Abdujalil (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ixtisoslashtirilgan maktablar zamonaviy ta’lim jarayonida tobora muhim o‘rin egallab bormoqda. Bunday maktablarda o‘quvchilarning faqatgina o‘quv dasturlarini puxta o‘zlashtirishigina emas, balki jamiyatda faol, ilg‘or va samarali shaxs sifatida shakllanishi uchun keng imkoniyatlar, qulay muhit va mustahkam an’analar yaratilgan. Ixtisoslashtirilgan maktablar, odatda, an’anaviy o‘quv yondashuvidan farqli ravishda, o‘quvchilarning qiziqishlari va qobiliyatlariga mos, integrallashgan va ilmiy asoslangan ta’lim metodikasi asosida ishlaydi.