RINOLALIYANING KELIB CHIQISH TARIXI VA ILMIY SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Mirzaqulova Ziyoda Ozod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada rinolaliyaning etiologiyasi,tarixiy shakllanish bosqichlari,zamonaviy diagnostikasi va korreksion yondashuvlar keng yoritilgan.Rinolaliya nutq potologiyasining murakkab turlaridan biri bo’lib,u artikulyatsion apparat va rezonatr tizimining buzilishi bilan bog’liq.Rinolaliya nutq apparatining anatomik va funksional buzilishi bilan bog’liq.