REJISSURA VA AKTYORLIK UYG‘UNLIGI: ROL VA SAHNA BOSHQARUVI - Yusupov Muhammadsoli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola rejissura va aktyorlik uyg‘unligi, shuningdek, sahna boshqaruvi jarayonlarini ilmiy tahlil qiladi. Ishda sahnadagi dramatik voqea samaradorligini ta’minlash uchun rejissor va aktyor o‘rtasidagi hamkorlik, rolni yaratish va sahnani boshqarish metodlari o‘rganiladi. Maqolada rejissorning sahnadagi harakatlarni tashkil etish, aktyorlarni tayyorlash va dramatik effektni kuchaytirish bo‘yicha usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, sahnadagi vaqt, makon va harakatlarning uyg‘unligi orqali tomoshabinga yetkaziladigan emotsional ta’sirning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari teatr san’atida rejissura va aktyorlik uyg‘unligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.