BIOKIMYOVIY MARKERLAR VA KASALLIKLARNI ERTA ANIQLASH USULLARI - Umirova Umida; Abdullayeva Sohiba (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Insoniyat tarixida sog‘lom hayot barobarida kasalliklar bilan kurash, ularni oldini olish va barvaqt aniqlash muammosi har doim aktual bo‘lib kelgan. Hozirgi zamonaviy tibbiyotga qarasak, kasalliklarni erta bosqichdayoq aniqlash va unga tez, samarali davo choralarini qo‘llash eng muhim vazifalardan biri sanaladi. Aynan ushbu maqsad yo‘lida biokimyoviy markerlar va zamonaviy diagnostik texnologiyalar keng qo‘llanilmoqda. Bu sohani mukammalroq o‘rganib, amaliyotga to‘liq joriy qilinishi esa nafaqat individual bemor salomatligi, balki butun jamiyat farovonligi uchun juda kattadir.