IQTISODIY O‘SISHNING EVOLYUTSION VA INSTITUTSIONAL DETERMINATLARI: O‘ZEKISTONNING RAQAMLI TRANSFORMATSIYA DAVRIDAGI (2023-2025) DINAMIK MODELI - Iskandarov Bekzod; Iskandarov Mehroj (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekistonda iqtisodiy o‘sishning evolyutsion va institutsional determinantlarini tahlil qiladi. Unda mamlakatning raqamli transformatsiya davridagi (2023-2025 yillar) dinamik rivojlanish modeli ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot iqtisodiy o‘sishga ta’sir etuvchi asosiy institutsional islohotlar va texnologik innovatsiyalarni o‘rganadi. Mualliflar raqamli iqtisodiyot sharoitida barqaror o‘sishni ta’minlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqadi.