O`ZBEKISTONDA MILLIY VALYUTANING MUOMALAGA KIRITILISHI - Akobir Xoliqov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya (UZ): Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida milliy valyuta – so‘mning muomalaga kiritilishi, uning tarixiy zarurati, joriy etilish bosqichlari va iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, mustaqillikdan keyingi davrda pul-kredit siyosatining shakllanishi, inflyatsiya jarayonlari, milliy valyutaning barqarorligini ta’minlash choralari hamda uning bugungi kundagi o‘rni tahlil qilinadi.