KARATECHILARNING FUNKSIONAL HOLATINI BAHOLASHNING BIOKIMYOVIY ASOSLARI - Fayzullayev Lutfulla Xayrulla o‘g‘li; Ziyamuxammedova Saboxat Abdullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. 14-15 yoshli karatechilarning mashg‘ulot vaqtida jismoniy holatini to‘g‘ri baholash nafaqat natijadorlikni oshiradi, balki o‘ta zo‘riqish (overtraining)dan himoya qiladi. Maqolada qon va so‘lak tarkibidagi asosiy biokimyoviy ko‘rsatgichlar tahlil qilinadi.