CHO‘LPON IJODI ADABIY TANQID TALQINIDA: TARIXIYLIK VA ZAMONAVIYLIK - Sobirova Nozimaxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek milliy uyg‘onish adabiyotining yirik vakili Abdulhamid Sulaymon o‘g‘li Cho‘lpon ijodining adabiy tanqidda o‘rganilish bosqichlari tahlil qilinadi. Shoir she’riyati va nasridagi ramziylik, milliy ozodlik g‘oyalari hamda sho‘ro davri va mustaqillik yillari tanqidchiligining qiyosiy ko‘rinishi maqolaning asosiy mazmunini tashkil etadi.