ZAMONAVIY RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA TO‘LOV TIZIMLARINING INNOVATSION RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA ULARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Maxmudov Anvarjon; Abdullayev Po’latjon Azimjon o‘g‘li; Axmadjanov Asadbek Shavkatbek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotda naqd pulsiz to‘lov tizimining rivojlanish tendensiyalari, uning iqtisodiyotga ko‘rsatayotgan ta’siri hamda O‘zbekiston misolida amalga oshirilayotgan islohotlar atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Markaziy bank, Iqtisodiyot va moliya vazirligi, shuningdek xalqaro moliya tashkilotlarining rasmiy statistik ma’lumotlaridan foydalanilgan. Tahlil natijalariga ko‘ra, so‘nggi yillarda O‘zbekistonda naqd pulsiz to‘lovlar ulushi sezilarli darajada oshgan, pul massasi tarkibida naqd pulning ulushi qisqargan va moliyaviy inklyuziya ko‘rsatkichlari yaxshilangan. Qolaversa, maqolada naqd pulsiz to‘lov tizimining rivojlanish omillari, mavjud muammolar va kelgusidagi istiqbollar ham batafsil yoritilgan.