OZOD SHARAFIDDINOVNING ILMIY SHE’RIYAT TALQINI - Xakimbekova Malikaxon Abdullajon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Ozod Sharafiddinov ning ilmiy merosida she’riyat talqini masalalari yoritiladi. Unda olimning she’riyat mohiyati, badiiy tafakkur, shoir shaxsiyati hamda davr ruhi bilan bog‘liq nazariy qarashlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Sharafiddinovning she’riy asarlarni baholash mezonlari, badiiy til va mahoratga oid fikrlari ochib beriladi. Maqolada she’riyatning jamiyat hayotidagi o‘rni va uning estetik ahamiyati olim qarashlari asosida asoslab beriladi. Tadqiqot natijasida Ozod Sharafiddinovning o‘zbek adabiy tanqidchiligidagi o‘rni va uning she’riyat talqiniga qo‘shgan hissasi yoritiladi.