AXLOQ VA MANFAAT O‘RTASIDAGI ZIDDIYAT - Nishonov Elshodbek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axloq va manfaat o„rtasidagi ziddiyat ijtimoiy- falsafiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Inson hayotida axloqiy qadriyatlar va shaxsiy manfaatlar o„rtasida yuzaga keladigan ziddiyatlar, ularning kelib chiqish sabablari, namoyon bo„lish shakllari va bartaraf etish yo„llari o„rganiladi. Maqolada Sharq va G„arb mutafakkirlarining axloq va manfaat masalasiga oid qarashlari qiyosiy tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy jamiyatda axloqiy tanlov muammolari, iqtisodiy va siyosiy manfaatlar ta‟sirida axloqiy me‟yorlarning transformatsiyasi, hamda axloq va manfaat uyg„unligini ta‟minlashning ilmiy-amaliy asoslari yoritilgan.