MAKTAB OʻQUVCHILARNI KASBGA YO‘NALTIRISHNING ASOSIY VAZIFALARI - Rajabova Gavxar Karimboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarini kasbga yo‘naltirishning ahamiyati, asosiy vazifalari hamda bu jarayonning psixologik jihatlari yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash, ularni to‘g‘ri kasb tanlashga yo‘naltirishda maktab, oila va psixologning o‘rni tahlil qilingan.