MA’NAVIY MEROS VA ZAMONAVIY TARAQQIYOT - Samatov Xurshid Ulmasjonovich; Tenglashev Tenglash (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O’zbekiston va umuman insoniyat sivilizatsiyasining ma’naviy merosi hamda uning zamonaviy taraqqiyot bilan uyg’unligi masalasi ko’rib chiqiladi. Ma’naviy meros — avloddan avlodga o’tib kelayotgan qadriyatlar, an’analar, ilmiy va madaniy yutuqlar majmuasi bo’lib, u zamonaviy jamiyat rivojida muhim rol o’ynaydi. Maqolada ma’naviy merosning zamonaviy texnologiyalar va globallashuv sharoitida saqlanishi, targ’ib qilinishi hamda rivojlanishiga doir fikrlar bayon etilgan.