MARKAZIY OSIYO MA’NAVIY MEROSINING JAHON SIVILIZATSIYASIDAGI O’RNI - Samatov Xurshid Ulmasjonovich; Abdugiyosov Shahriyor Sherali o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqot ishida Markaziy Osiyo mutafakkirlari va allomalarining jahon hamda islom sivilizatsiyasi taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi ilmiy- tarixiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida IX-XII hamda XIV-XV asrlardagi "Sharq uyg‘onish" (Renessans) davrining jahon ilm-fani, falsafasi va diniy ta’limotlariga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqotning maqsadi mintaqamiz ma’naviy merosining faqatgina mahalliy emas, balki xalqaro miqyosdagi ahamiyatini ochib berishdir.