MA’NAVIYAT VA SHAXS KAMOLOTI MUAMMOLARI - Samatov Xurshid Ulmasjonovich; Xushkomilov Dilshodbek Xushkomil O’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqot ishida jamiyat taraqqiyotida ma’naviyatning tutgan o’rni va shaxs kamolotiga ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, bugungi axborotlashgan jamiyatda yoshlar ma’naviyatiga tahdid soluvchi dolzarb muammolar va ularni bartaraf etish yo’llari ilmiy, falsafiy hamda pedagogik nuqtai nazardan o’rganilgan. Mazkur tadqiqotning maqsadi shaxs tarbiyasida milliy qadriyatlar va zamonaviy tafakkur uyg’unligini ta’minlash mexanizmlarini ochib berishdan iborat.