BOYSUN TUMAN SHEVALARIDA KIYIM-KECHAK, QISHLOQ XO‘JALIGIGA OID IZOGLOSSALARNING LINGVISTIK TAHLILI - Aliyeva Mahinabonu Amirqul qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Boysun tumani shevasida qo‘llaniladigan kiyim-kechak va qishloq xo‘jaligiga oid izoglossalar tahlil qilindi. Izoglossalar ro‘yxati shakllantirildi. Hududiy til xususiyatlarining shakllanishi, fonetik va semantik o‘zgarishlar hamda tarixiy-etnografik omillar asosida yuzaga kelgan farqlar qisman ilmiy jihatdan asoslab berildi.