QURILISH SEKTORIDA TADBIRKORLIK FAOLIYATINING RIVOJLANISH MASALALARI - Abdullayev Axror Jaxbarovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qurilish sanoatida tadbirkorlik faoliyatining shakllanish jarayonlari va unga ta’sir etuvchi asosiy omillar kompleks tahlil qilingan. Jumladan, bozor talabi, huquqiy-institutsional muhit, moliyaviy resurslar, tashkiliy shakllar, kooperatsiya va ixtisoslashuv, raqamlashtirish hamda hududiy omillarning tadbirkorlik sub’ektlarini vujudga keltirish va rivojlantirishdagi roli yoritilgan.