ALISHER NAVOIY “HAYRAT UL-ABROR” ASARIDA ARABCHA KO‘PLIK SHAKLLARINING QO‘LLANISHI - Najmiddinova Munisa Shohruhbekovna; Umarov Adhamjon Abdusalomovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Xamsa” turkumiga kiruvchi birinchi dostoni — “Hayrat ul-abror” asarida uchraydigan arab tilidan oʻzlashgan leksik birliklarning koʻplik shakllari tahlil qilinadi. Mazkur oʻzlashma soʻzlarning grammatik xususiyatlari, xususan, asar matnida qanday qoʻllanilgani, ularning semantik jihatlari yoritildi.