RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHNING INSTITUTSIONAL MEXANIZMLARI - Iskandarov Bekzod; Suyunov Sanjar (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Hozirgi davrda raqamli transformatsiya global iqtisodiyotning asosiy harakatlantiruvchi kuchiga aylanmoqda. Bu jarayon makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda yangi imkoniyatlar yaratish bilan birga, o’ziga xos xavf va muammolarni ham keltirib chiqaradi. Ushbu maqola raqamli iqtisodiyot sharoitida makroiqtisodiy barqarorlikni saqlash va mustahkamlashga qaratilgan institutsional mexanizmlarni chuqur tahlil qiladi. Tadqiqot doirasida mavjud institutsional tuzilmalarning samaradorligi baholanib, ularni raqamli davr talablariga moslashtirish bo’yicha takliflar ishlab chiqiladi. Maqola natijalari iqtisodiy siyosatni shakllantirish va raqamli transformatsiya jarayonlarini boshqarishda amaliy ahamiyatga ega.