O‘SMIRLIK DAVRIDAGI SUITSID HOLATLARINI OLDINI OLISHDA PSIXOLOGNING VAZIFALARI - Yusupova Sharofat Xayrullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘smirlik davrida suitsid holatlarining kelib chiqish sabablari, psixologik omillari hamda ularni oldini olishda psixologning roli va vazifalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, o‘smirlar bilan tizimli va individual yondashuv asosida olib borilgan psixologik ishlar suitsid xavfini sezilarli darajada kamaytiradi. Maqolada profilaktika, diagnostika va psixokorreksion ishlarning samarali usullari yoritilgan.