UMUMIY O‘RTA TA’LIM MUASSASALARI O‘QUVCHILARINI HAYOTGA TAYYORLASHDA KASBGA YO‘NALTIRISHNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Isroilov Orifjon Erkinovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalari o‘quvchilarini hayotga tayyorlash jarayonida kasbga yo‘naltirishning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kasbga yo‘naltirishning psixologik va pedagogik asoslari, o‘quvchilarning individual xususiyatlarini hisobga olish zarurati hamda zamonaviy ta’lim sharoitida samarali yo‘llari yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, to‘g‘ri tashkil etilgan kasbga yo‘naltirish tizimi o‘quvchilarning kelajak kasb tanlashida ongli qaror qabul qilishiga yordam beradi.