SUIDSID VA UNI OLDINI OLISHDA PSIXOLOGIK YECHIMLAR - Xaitova Abadan Sultanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada suitsid hodisasining psixologik mohiyati, uning yuzaga kelishiga ta’sir etuvchi omillar hamda zamonaviy psixologik yondashuvlar asosida oldini olish mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida suitsid xavf omillari tizimlashtirilib, ularni kamaytirishga qaratilgan psixologik strategiyalar ishlab chiqildi. Olingan natijalar psixologik aralashuv va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimining muhimligini tasdiqlaydi.