JAMOADAGI NIZO VA STRESSLARNI BOSHQARISH - Numurodova Sarvinoz Xakimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada korporativ boshqaruv samaradorligini oshirish mexanizmlari hamda zamonaviy tashkilot va ta’lim muassasalarida yuzaga keladigan nizoli vaziyatlarning genezisini o‘rganish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida nizolarning kelib chiqish sabablari, ularning jamoaviy muhit barqarorligiga ta’siri va destruktiv mojarolarni konstruktiv yechimga yo‘naltirish usullari tahlil qilingan. Maqolada nizoli vaziyatlarni baholash natijalaridan kelib chiqqan holda, stressli holatlarning oldini olish va jamoada sog‘lom kommunikativ muhitni shakllantirish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va xulosalar bayon etilgan.