ADABIY TANQID VA CHO‘LPON - Nabijonova Moxigul Ixtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiy tanqidchiligining shakllanishida Abdulhamid Sulaymon o‘g‘li Cho‘lponning tutgan o‘rni va uning tanqidiy qarashlarining estetik asoslari tadqiq etiladi. Adibning badiiy asarga nisbatan qo‘ygan talablari va milliy uyg‘onish davri adabiyotidagi roli tahlil qilingan.