BOSHLANG‘ICH SINFLARDA QO‘SHISH VA AYIRISHNI O‘QITISH METODIKASI - Mavlonov Anvar; Durxo'jayeva Nodira Sheraxmed qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Boshlang‘ich ta’limda matematikaning asosiy bo‘limlaridan biri bu arifmetik amallarni, xususan, qo‘shish va ayirishni o‘rgatish hisoblanadi. Bu mavzu bolaning aqliy rivojlanishida, tafakkuri va fikrlash tezligida muhim o‘rin tutadi. Aynan arifmetik amallarni o‘rganish bolani kelajakda matematika fanini chuqurroq anglashga tayyorlaydi. Dastlabki sinflarda hisoblash, sanash, taqqoslash kabi elementar bilimlar qo‘yiladi. Bola kundalik hayotda ham bu bilim va ko‘nikmalarga asoslanadi. Shuning uchun dars jarayonida eng avvalo, bolalarga bu harakatlarni maksimal darajada sodda, tushunarli va ko‘rgazmali qilib o‘rgatish kerak.