BOSHLANG’ICH SINFDA SINFDAN TASHQARI MASHG’ULOTLARDA O’QIVCHILARNING IJODIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA ERTAKLARDAN FOYDALANISH - Bovanova Umida Abduvahobovna; Eraliyeva Dilshoda Xoljigit qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ertaklar insoniyat tarixida eng qadimiy, eng boy, eng rang-barang badiiy ijod namunalari bo‘lib, avloddan-avlodga og‘zaki an’ana asosida o‘tib kelgan. Ertaklar bolalar ongini, dunyoqarashini boyitadi, o‘z xalqining madaniyati, qadriyatlari va urf-odatlari bilan tanishtiradi. Xususan, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ijodiy tafakkurni shakllantirish va rivojlantirishda ertaklarning o‘rni va ahamiyati beqiyosdir. Sinfdan tashqari mashg‘ulotlar esa maktabda o‘tiladigan asosiy darslardan tashqari bolalarga kengroq fikrlash, mustaqil o‘rganish va ijodiy izlanish uchun qulay imkoniyat yaratadi.