PROBATSIYA INSPEKTORINING SALBIY XULQ-ATVORLI SHAXSLAR BILAN ISHLASH FAOLIYATI: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - BAXODIROV AMIRBEK (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqola probatsiya inspektorining salbiy xulq-atvorli shaxslar bilan ishlash faoliyatini nazariy va amaliy jihatdan tahlil qiladi. Unda huquqbuzarliklar profilaktikasi to‘g‘risidagi qonun va D.N. Umaraliyevaning o‘quv qo‘llanmasi asosida probatsiya inspektorining metodologik yondashuvlari, psixologik va ijtimoiy aspektlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, jahon ilmiy adabiyotlarida qo‘llanilgan psixologik muloqot, Risk-Need-Responsivity (RNR) modeli va jamiyat bilan integratsiya mexanizmlari tahlil qilinadi. Maqola, probatsiya faoliyatining samaradorligini oshirish va qayta jinoyat sodir etish xavfini kamaytirish bo‘yicha tavsiyalarni beradi.