SUN’IY INTELLEKTNING NEYROXIRURGIYADA QO‘LLANILISHI - Ilxomjonova Muattar (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining neyroxirurgiya sohasida qo‘llanilishi, uning diagnostika va jarrohlik amaliyotidagi o‘rni hamda istiqbollari tahlil qilinadi. Tadqiqotda SI asosidagi tizimlarning miya kasalliklarini aniqlash, operatsiyalarni rejalashtirish va jarrohlik jarayonini qo‘llab- quvvatlashdagi samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sun’iy intellektning neyrojarrohlik aniqligini oshirish, xavflarni kamaytirish va bemorlar hayot sifatini yaxshilashdagi roli ilmiy jihatdan yoritiladi.