O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA INVESTITSIYA SIYOSATINI MODERNIZATSIYA QILISH VA XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB ETISHNING INSTITUTSIONAL ASOSLARI - Maxmudov Anvarjon; Mamanova Durdonaxon Muxtorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. O’zbekiston Respublikasida investitsiya siyosatini modernizatsiya qilish va xorijiy investitsiyalarni jalb etishning institutsional asoslari tahlil etiladi. So’nggi yillarda amalga oshirilgan qonunchilik islohotlari, erkin iqtisodiy zonalar tizimi, investitsiya kafolatlari mexanizmi va raqamli davlat xizmatlari platformasining investitsiya muhitiga ta’siri ko’rib chiqiladi. Mamlakatga jalb qilingan to’g’ridan-to’g’ri xorijiy investitsiyalar hajmidagi ijobiy dinamika statistik ma’lumotlar bilan asoslab beriladi va institutlararo hamkorlikni takomillashtirish bo’yicha tavsiyalar taqdim etiladi.